Wicker loungestoel

Lounge stoelen (13)

Tuinstoelen (39)

Verstelbare stoelen (11)

tuinwereld-dordrecht

Een wicker loungestoel is onderhoudsvriendelijk

Een wicker loungestoel is erg populair. Het heeft een luxe uitstraling en bevat diverse functionaliteiten. Ze zijn vele malen goedkoper dan rotan. Wicker is gemaakt van kunststof en is weerbestendig, duurzaam en onderhoudsarm. De meest verkochte loungestoel is wicker. Hoewel het goedkoper is dan rotan stamt het wel af van rotan. Het verschil met rotan is dat wicker lang gevlochten kunststof draden heeft en rotan heeft gevlochten lianen. Wicker is van kunststof en kan dus niet schimmelen.

Een wicker loungestoel, in verschillende soorten

Als je een wicker loungestoel wilt kopen is het belangrijk om op een aantal factoren te letten. Voor wicker bestaan er drie verschillende kwaliteiten. De kwaliteiten zijn plat wicker, half rond wicker en rond wicker. Ook heb je nog de hularo wicker. Voor strakke vormgeving is plat wicker belangrijk. Het is een dunne kunststof wicker vlechtwerk. Het is echter doordat het dun is ook kwetsbaar en het meest goedkoop. Verkleuring en scheurtjes zullen als eerste ontstaan bij deze soort. Half rond wicker is een stuk goedkoper dan ronde wicker maar straalt wel de luxe uit. Het is de middenweg tussen de beide soorten. Rond wicker is de dikste draad van kunststof die er is. Deze heeft ook de beste kwaliteit. Het droogt niet makkelijk uit en de kleur is blijvend. Voor deze soort heb je niet eens perse een kussen nodig. Hularo wicker is zeer exclusief en sterk.

Bescherming

Een beschermhoes is voor een wicker loungestoel altijd belangrijk. Het beschermt tegen vele ongemakken zoals, regen, huisdieren, vogelpoep en tegen verkleuring van zonlicht. Als je voor een beschermhoes kiest, is het belangrijk om er een te kiezen die goed ademt. Het moet niet gaan broeien dus ventilatie is erg belangrijk. Door goede bescherming zorg je voor een langere levensduur van een wicker loungestoel.

Zelf samenstellen

Zie je binnen ons ruime assortiment leuke goedkope loungeset hoek meubelen wel leuke dingen, maar in verschillende sets? Geen probleem, want het is mogelijk om zelf je eigen tuinmeubelen set samen te stellen. Uiteraard voorzien we je ook graag van advies wanneer je twijfelt over een combinatie. Bel ons even op 078 – 20 32 078, chat met ons via de chatfunctie of kom gewoon even langs, je bent van harte welkom in onze showroom in Dordrecht. In onze showroom krijg je ook direct een beeld bij de meubelen en uiteraard mag je ook even voelen aan- en plaatsnemen op de diverse hoek loungesets, om zo tot de beste keuze te komen.